International Festival
of Independent Cinema

28.04 – 7.05.2023, Kraków

Trudie Styler

Jury Konkursu Głównego

Aktorka, producentka, reżyserka, działaczka społeczna

Trudie Styler jest aktorką, producentką, reżyserką i działaczką społeczną. Jej pełnometrażowy debiut reżyserski Freak Show wszedł na ekrany w 2018 r. (dystrybucja IFC Films). Obecnie w postprodukcji jest jej film dokumentalny opowiadający o włoskim Neapolu, produkowany z RAI Cinema i MAD Entertainment. Trudie Styler zajmuje się produkcją filmową od 30 lat. Na swoim koncie ma wiele nagradzanych filmów, takich jak Moving the Mountain (1994) reż. Michael Apted; Porachunki (1998) oraz Przekręt (2000) reż. Guy Ritchie; Moon (2009) reż. Duncan Jones; American Honey (2016) reż. Andrea Arnold; Silent Night (2021) reż. Camille Griffin. Niedawno zrealizowała najnowszy film Małgorzaty Szumowskiej Infinite Storm z Naomi Watts w roli głównej, a obecnie zajmuje się produkcją filmu The Burial w reżyserii Maggie Betts (produkcja Amazon Studios). W 2019 r. Trudie Styler była członkiem jury 69. Międzynarodowego Festiwalu Filmowego w Berlinie.

 

wybrana filmografia:

Infinite Storm (2022)
Silent Night (2021)
Przedszkolanka (2018)
Skóra (2018)
Freak Show (2017)
Americn Honey (2016)
Motyl Still Alice (2014)
Moon (2009)
Przekręt (2000)
Moving the Mountain (1994)